Handig, stijlvol en duurzaam. Een flexibele camera rugtas waarbij je elke centimeter van het binnenvak kunt vullen met camera apparatuur als je een project hebt, maar ook kunt verdelen als je overige spullen gescheiden wilt houden.

Ik geef je 5 redenen waarom ook jij een Miércoles wil hebben.

  1. De cameratas heeft een flexibele indeling

Beelden vastleggen kan op verschillende manieren en je kan er ongelofelijk veel soorten apparatuur en snufjes voor gebruiken. Of je nu een Nikon spiegelreflex camera gebruikt voor natuurfotografie, een Sony systeemcamera voor het maken van een bruiloft video, of een GoPro voor onderwaterbeelden; you do you. Je hebt dus een cameratas nodig die zich aanpast aan jouw wensen.

Daarnaast is elke dag anders en heb je waarschijnlijk niet altijd dezelfde behoeftes. Als ik op reis ga, neem ik het liefst veel apparatuur mee, zodat ik daar kan kijken wat ik nodig heb. Als ik vervolgens een vulkaan op wil hiken, neem ik alleen mijn noodzakelijke gear mee (dus niet 6 verschillende lenzen). In het verleden liep ik vaak met een halflege camera rugtas, omdat ik mijn anti-muggenspray en banaan niet tussen mijn cameramateriaal wilde proppen. Zonde, want voor extra spullen moest ik dus een andere tas mee.

Met de Miércoles, hoeft dat niet meer. De cameratas is volledig te openen en je kunt het binnenvak met de bijgeleverde dividers precies indelen naar jouw apparatuur. Een fijne functie van deze camera rugtas is het optionele gebruik van de separator. Je kunt het binnenvak door middel van de separator verdelen in twee vakken met beide een eigen rits opening. Zo creëer je extra ruimte voor persoonlijke spullen en blijft je anti-muggenspray gescheiden van jouw apparatuur.

Nu sleur ik mijn Miércoles vol apparatuur mee naar Schiphol om vervolgens op mijn bestemming de indeling aan te passen. Ideaal!

  1. Het mooie design van Miércoles

Een cameratas moet vooral handig zijn, maar het is ongeveer wel de enige camera investering die je doet waarbij het uiterlijk ook belangrijk is. Persoonlijk vond ik de zoektocht naar een cameratas die functioneel én mooi is, erg lastig. Vaak zijn rugtassen volledig zwart of grijs en ogen ze heel groot door de noodzakelijke voering. Smaken verschillen en ik was op zoek naar een design wat beter bij mij paste.

Miércoles heeft een minimalistische look met neutrale, maar toch creatieve kleuren. De rugtas is gemaakt van hoogwaardig gerecycled PET en vegan leer en is waterafstotend. Daarnaast zijn de ritsen, haken en riemen subtiel en handig weggewerkt, waardoor de tas er netjes en professioneel uitziet. Door dit design ziet Miércoles er niet uit als een standaard cameratas en dat is weer fijn tegen diefstal. Nog een design voordeel; de tas is genderneutraal en past letterlijk en figuurlijk op elke rug.

  1. Een cameratas met functionele features

Specifieke features onderscheiden een cameratas van een gewone tas. Daarnaast zijn er veel soorten cameratassen die allemaal verschillende features bieden. Voorkeur in features is heel persoonlijk en er is geen goed of fout. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat de ritsen op mijn tas niet makkelijk opengemaakt kunnen worden. Ik ben vaak alleen op pad en ik vind het een fijn idee dat het moeilijk is om iets uit mijn cameratas te pakken als ik in een drukke metro sta. Daarnaast gebruik ik liever geen camera inserts die je los in de tas plaatst omdat je daarvan de afmetingen niet kunt aanpassen en dus minder flexibel is.

De Miércoles features zijn zorgvuldig uitgekozen en geperfectioneerd. De slimme, maar subtiele details zijn ideaal voor mijn manier van reizen en content maken. Het is erg moeilijk om mijn camera apparatuur te stelen wanneer ik de tas op mijn rug draag, mijn waterdichte hoes gaat altijd mee zonder dat het ruimte in beslag neemt (daar is een speciaal, weggewerkt opbergvakje voor) en in de bijgeleverde heupgordel zitten vakjes voor batterijen en SD-kaartjes, zodat ik dit makkelijk kan vervangen zonder de tas af te doen. 

  1. Het is een ‘all-in’ camera rugtas

Vaak worden er ‘kale’ cameratassen verkocht waaraan je accessoires kunt toevoegen, zoals speciale camera inserts, hip belts, chest straps, regenhoezen, handige snufjes, etc. Miércoles is all-including. De camera rugtas wordt geleverd met:

- 1 cube om losse/kleine benodigdheden handig op te bergen,
- 1 hip belt en 1 chest strap die je makkelijk aan de rugzak kunt bevestigen en natuurlijk kunt verstellen,
- 1 waterdichte hoes die de tas tegen regen, zand, modder, stof, etc beschermt,
- 1 separator om de binnenkant van de tas op te splitsen in twee gescheiden vakken,
- 2 dividers van 35 cm, 2 dividers van 20 cm, en 8 dividers van 10 cm om je camera apparatuur veilig uit elkaar te houden,
- 5 interieur straps om er zeker van te zijn dat je camera spullen niet kunnen gaan schuiven of los in de tas komen te zitten.

De prijs is duidelijk en je hoeft niet tijdens het afrekenen nog te twijfelen of je wel of geen regenhoes nodig hebt voor je komende trip naar Costa Rica. 

  1. De duurzame keuzes van Mis Días

Hoe langer jij een cameratas gebruikt, hoe vriendelijker je bent voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat je een tas kiest die je fijn en mooi vindt en dat de tas lang meegaat. Daarnaast hecht ik bij het kopen van een product veel waarde aan milieubewuste materiaalkeuzes, verpakkingen, transport, enzovoorts.

Mis Días maakt een blijvende positieve impact. Keuzes worden niet gemaakt op basis van winst, maar kijkend naar wat het beste is voor planeet, mens en dier. Miércoles is gemaakt van hoogwaardig gerecycled plastic (rPET) en vegan leer en de cameratas wordt verzonden in een plasticvrije en gerecyclede verpakking. Lees in een toekomstige blog meer over de milieubewuste keuzes van Mis Días, zoals bijvoorbeeld het planten van bomen.


Door de flexibele indeling, het mooie design, de functionele features, de bijgeleverde accessoires, en de duurzame keuzes is Miércoles mijn ideale cameratas. Ben jij ook overtuigd?

Koop jouw Miércoles

×